• Chemická olympiáda
          • Chemická olympiáda

          • Dňa 18. mája 2023 sa na PrifUk v Bratislave uskutočnil 59. ročník Krajského kola chemickej olympiády kategórie C, na ktorom našu školu úspešne reprezentovali a stali sa úspešnými riešiteľmi žiaci triedy kvinta: Michal Hupka, Janka Kubánová a Ján Pelikán.
            Srdečne blahoželáme.

          • Študentská konferencia

          • Dňa 23.5.2023 sa v ústave krajinnej ekológie v Bratislave konala Študentská konferencia na tému „Kvalita vôd na Slovensku“, v ktorej nás reprezentovali so svojimi vedeckými postermi žiaci triedy kvarta: Radoslav Škríp, Juraj Jašek, Nela Antalová na tému Znečistenie podzemných vôd Žitného ostrova a žiaci Zoja Slamková, Michal Jakabovič a Alžbeta Brišová nás reprezentovali s témou Znečistenie povrchovej a podzemnej vody. Žiaci Škríp, Jašek a Antalová sa umiestnil na 3. mieste.

            Srdečne blahoželáme.

        • Maturity
          • Maturity

          • ÚSTNA FORMA INTERNEJ ČASTI MATURITNEJ SKÚŚKY:

            od 29.5.2023 do 1.6.2023

            Maturantom želáme pevné zdravie, úspešné absolvovanie skúšok a pravdaže veľa šťastia.

            Držíme vám palce!

          • Rozlúčka

          • V piatok 19. mája sa rozlúčili so školou - pedagogickými i nepedagogickými pracovníkmi a všetkými žiakmi, absolventi po 4 rokoch - IV.A a 8 rokoch - Oktáva.

            Ďakujeme za atmosféru tohto dňa, zábavu i cukríky.

            Želáme Vám všetkým, aby sa maturity vydarili a celý Váš ďalší život bol popretkávaný len a len úsmevom a láskou.

          • Exkurzia

          • Dňa 4. mája 2023 žiaci tried sekunda a tercia navštívili zábavný vedecký park - Centrum vedy VIDA v Brne. Vidieť a vyskúšať si mohli 175 interaktívnych exponátov rozdelených do 4 častí: Planéta, Civilizácia, Človek a Mikrosvet. Mohli napr. vidieť oceán vo fľaši, zajazdiť si na bicykli po lane niekoľko metrov nad zemou, vstúpiť do srdca v nadživotnej veľkosti a odvážnejší skúsili aj 3G letecký simulátor.

        • Súťaž IQ olympiáda
          • Súťaž IQ olympiáda

          • Súťaž IQ olympiáda je určená pre všetkých žiakov 5. – 9. ročníka ZŠ, resp. prímy až kvarty osemročných gymnázií (12622 riešiteľov z celého Slovenska) - z našej školy sa školského kola, ktoré prebiehalo 13.04. – 21.04.2023 online zapojilo 55 žiakov.
            Táto súťaž 
            nepreveruje „naučené“ vedomosti, ale najmä schopnosť logicky uvažovať a je zameraná na vyhľadávanie intelektovo nadaných detí a je zostavená ako sada logických úloh.

            Do regionálneho kola postupujú Sophia Hroncová (tercia) a Alžbeta Brišová (kvarta).

            Dievčatá nás reprezentovali a získali v regionálnom kole spomedzi 73 súťažiacich dňa 15.5.2023 v Trnave nasledovné miesta: Hroncová - 28. miesto, Brišová - 44.miesto.

            Ďakujeme všetkým žiakom za účasť a dievčatám zvlášť za reprezentáciu školy.

          • Týždeň rovesníckeho vyučovania

          • Bežné vzdelávanie je v našich školách väčšinou zamerané na jednotlivca a jeho výkon. Vieme však, že život prináša so sebou situácie, pri ktorých musíme pracovať ako súčasť tímu. Ako tím často pracujeme aj vo svojom zamestnaní. Vzdelávanie preto musí byť orientované aj na prácu tímov prostredníctvom kooperatívnych foriem.

            Jednou z uvedených foriem je rovesnícke vyučovanie. Starší žiaci v malých skupinách (najčastejšie 2 – 3) vedú vyučovaciu hodinu, ktorej réžia je v ich rukách. Na obsahu a cieľoch sa vopred dohodnú s učiteľom. Učiteľ z úzadia sleduje vyučovanie a je pripravený pomôcť.

            Takto sa na našej škole podarilo zrealizovať v týždni od 17. - 21.4. 2023 až 71 rovesníkmi odučených hodín naprieč takmer všetkými predmetmi gymnázia.
            Žiaci spolu odučili 195 osobohodín, do ktorých nie je započítaná ich domáca príprava. Tá sa podľa spätnej väzby najčastejšie pohybovala v rozpätí 2 – 3 hodín. Najviac vyučovacích hodín sa podarilo zrealizovať na angličtine, geografii a matematike.

            Spätnou väzbou sme okrem iného zistili, že najefektívnejšie sa pracovalo vo dvojiciach a najväčším úskalím bol časový manažment na hodine.

            Veríme, že sa nám podobnú aktivitu (v tejto, alebo zmenenej podobe) podarí zorganizovať aj v budúcnosti.