• Návšteva Galérie Pavla Šimu-Jurička

          • 17. júna 2022 navštívili žiaci prímy Galériu Pavla Šimu-Jurička na Kukučínovej ulici v Modre. V umelcovej domácej galérii si prezreli stálu expozíciu spojenú s predajom umeleckých diel. Autor, ktorý sa venuje kresbe, maľbe, grafike, sochárstvu, šperku, dizajnu a kreslenému humoru, porozprával žiakom o svojej tvorbe a priblížil im rôzne výtvarné techniky. Návšteva galérie, ktorá je pre návštevníkov otvorená v pracovných dňoch od 10. do 18. hodiny, bola pre žiakov príjemným spestrením hodín výtvarnej výchovy.

          • Slávnostná vernisáž výstavy Kupeckého svet 2022 spojená s vyhodnotením výtvarnej súťaže

          • Dňa 21. 6. 2022 sa v priestoroch Základnej školy Jána Kupeckého v Pezinku konalo vyhodnotenie výtvarnej súťaže Kupeckého svet 2022.
            Odborná porota ocenila práce piatich žiač
            ok našej školy. 1. miesto získala Klára Brázdovičová zo sekundy, na 2. mieste sa umiestnila Laura Obuchová z prímy, 3. miesto obsadila Dorota Malčeková zo sekundy, Cenu Mestského múzea v Pezinku porota udelila Natálii Buckovej z prímy a Cenu Malokarpatského múzea Alžbete Hrnčiarikovej zo sekundy.

            Žiačky si prevzali svoje svoje ocenenia na slávnostnej vernisáži výstavy, ktorá bola výstupom výtvarnej súťaže žiakov škôl malokarpatského regiónu a partnerskej školy v Mladej Boleslavi v Českej republike

             

        • Vyzdvihnutie ISIC známky na škole
          • Vyzdvihnutie ISIC známky na škole

          • Milí študenti!

            Aby ste mohli aj v ďalšom školskom roku využívať svoj Preukaz žiaka ISIC/EURO<2 na všetky zľavy a výhody doma a v zahraničí, je potrebné predĺžiť jeho platnosť.

            Zakúpte si známku ISIC v hodnote 10€ na www.objednaj-preukaz.sk. Pokiaľ tak spravíte ešte tento týždeň, môžete si zvoliť možnosť doručenia na školu a ušetriť na poštovnom.

            V prípade, že si známku objednáte neskôr, počas nasledujúcich týždňov (od 27.6.), známka vám bude doručená domov s kuriérskym poplatkom 3€.

            Objednajte si známku teraz a už budúci týždeň si ju môžete vyzdvihnúť na škole.

        • IT Fitness Test
          • IT Fitness Test

          • Je najväčší a najkomplexnejší test IKT zručností na Slovensku s vyše 300 000 respondentmi za posledných 10 rokov. Tento rok sa jeho certifikačná časť na Slovensku koná od 26. apríla do 31. júla. Ide o overený spôsob merania digitálnych zručností, ktorý poskytne skutočný obraz o úrovni IT zručností testovaného respondenta. Testovanie je zamerané predovšetkým na žiakov základných a študentov stredných škôl, aby dokázali objektívne zhodnotiť svoju pripravenosť na ďalšie štúdium alebo zamestnanie (dostávate certifikát). Úspešní riešitelia naviac postupuje do losovania o hlavnú cenu – Xbox Series X – a desiatky ďalších skvelých cien. IT Fitness Test je vhodný aj pre učiteľov všetkých stupňov vzdelávania a je k dispozícii pre každého bezplatne.

            Je potrebné sa u nových respondentov registrovať ako žiak, u tých, ktorí už testovanie robili si buď vo svojej emailovej schránke nájdete vaše predchádzajúce prihlasovacie údaje resp. si ich dáte obnoviť.
            Potom si vyberiete typ testu príma až kvarta pre ZŠ a od kvinty, I.A pre sterdné a vysoké školy.

            https://itfitness.eu/sk/ucty/prihlasenie-registracia/?next=/sk/ucty/vyber-testu/

             

             

          • Exkurzia I.A v Prahe

          • Trieda I.A sa spolu s vynikajúcim sprievodcom Martinom, rozhodla v dňoch 2. - 4.6.2022 navštíviť, spoznať a užiť si niektoré topky Prahy - architektúru, záhrady, výhľady, ZOO, ale spoznať ju aj gurmánsky.
            Tento spoločný výlet bol pre nás zážitkom, odporúčame :)